Gyönyörű tél

2009. január 31., szombat

Szunyó téli készletéből készítettem egy oldalt,megörökítve a szépséges téli Tiszát. A háttérből Réka figyeli az eseményeket.

Read more...

Kávézás

2009. január 30., péntek

Muszály volt kipróbálnom a kávézás technikáját ,napközben sűrűn visszatértem rá.... közel sem sikerült tökéletesre az alkotás,de jó volt vele dolgozni,így az égetés mellett ez a másik technika,ami a kedvemre való,egyelőre.
Sajnos még nem sikerült feladnom a rendelést,mert az egyik webáruház,ahol tele pakoltam a kosaramat,csak febr. 16-tól lesz újra elérhető,így az itthon talált dolgokból alkottam.
A kávé lehetett volna erősebb is,elég fakó színű lett a fehér dombornyomású papír ami az alap hátteret adta,de barnás ez a lényeg. Ami rákerült papír az pedig egy csomagolópapír, olyan gyönyörűséges volt,hogy még akkor eltettem,hogy jó lesz valamire,és jó is lett,akkor még álmomban sem gondoltam volna,hogy mire. Sok helyen olvastam,hogy gyűrik,tépik,reszelik...hát én is ezt műveltem,kisebb nagyobb sikerrel,majd a széleit előbb barna vízfestékkel,majd barna filctollal kicsit átmaszatoltam,ez is hagy kivetnivalót maga után,de azt a fránya delete gombot nem találtam....A kis macis háttér egy noteszből való,ezt is jól megbarnítottam és tépkedtem gyűrőgettem,erre került,majdnem fölöslegesen egy fehér selyempapír,amit szintén kávéztam,de alig látszik,mert a kép és a csomagolópapírból kivágott kör eltakar.
Csipkét nem találtam,de akkor eszembe jutott az aszaltgyümölcskosár alja,ami tortapapírszerű csipkével volt kibélelve,így barnáztam azt is. Megláttam egy Blikket is a konyhában,így kitéptem egy kis darabkát és kávéval leecseteltem.
A fényképet átszíneztem barnára,majd kinyomtattam fotópapírra.
a felirat akkor még nagyon hiányzott róla...majd rátettem egy barna gombot és illet hozzá,így ráragadt ez is.
A feliraton sokat gondolkodtam először kinyomtattam egy betűkészletet,de fölösleges volt,aztán eszembe jutott a habszivacs betűkészletem. Színben nagyon elütött az alap színétől így filctollal ezt is befestettem barnára. Majd egy masnit tűztem a sarkára.

Read more...

Vintage

Nagyon tetszenek Timcsoca kávézott alkotásai,ezért mielőtt nála rákérdeztem volna beírtam a gugli keresőjébe,és kidobott egy csomó olyan oldalt,amitől szintén nem lehet szabadulni,ráadásul ráébresztett arra is,hogy maga a scrapbookolás nem is olyan újkeletű hobby elég régre visszanyúlnak a gyökerei,főleg külföldön.....

forrás: http://www.interno.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=534&Itemid=183

Antikolási technikák
Írta: Erika

 A vintage sílus rendkívül elterjedt az emlékalbum-készítésben. A vintage dizájn kopott és viseltes, mégis kifinomult és elegáns. A ma kapható papírok gyakran már "gyárilag" kopottak, de egyszerû trükkökkel otthon is elérhetjük ugyanazt a hatást.

Vintage

A vintage jellemzõi például a szépia tónusok, a rusztikus felszínek, az ütött-kopott minták. Az antikolási technikák különösen akkor hasznosak, ha a régi dokumentumokat lemásoljuk, ám a szép, fényes, fehér papír nagyon elüt az összeállítás többi részétõl. A következõ trükkök segítségével mi is elérhetjük a vintage hatást, de vigyázzunk! Az eredeti képeken és dokumentumokon soha ne használjuk!

1. Papír és fotókarton

A tépés és gyûrés igen egyszerû, de hatásos technika a viseltes látvány eléréséhez. A papír vagy fotó felszínét finomabb dörzspapírral még kopottabbá tehetjük. A vastagabb kartonok szélén válasszuk szét a papír rétegeit, és azokat gyûrögessük meg, hogy befelé kunkorodjanak.

2. Kréta

Krétával igen egyszerûen antikolhatjuk a papírokat. Használhatjuk kizárólag a meggyûrt sarkokon, vagy az egész felületen. Ha a papírt összegyûrjük, a krétával kiemelhetjük a gyûrõdéseket, még élethûbbé téve a viseltes hatást. A krétáról egy külön fejezetben bõvebben olvashatsz.

3. Diótinta

A diótinta gyakorlatilag darált dióhéj, és az egyik legismertebb alapanyag az antikolásban. Leggyakrabban por alakban kapható, de ma már egyre népszerûbb a flakonos, folyékony kiszerelés is.

A diótintáról fontos megjegyezni, hogy nem teljesen savmentes, ezért ne használjuk közvetlenül a fotókon, és azokon a papírokon se, amelyek a fotóval érintkeznek.

A javasolt feloldási arány 1 adag porhoz 4 adag víz, de ez természetesen attól is függ, milyen erosségû színt szeretnénk.

A diótintát számtalan módon felhasználhatjuk. Más-más hatást érünk el akkor, ha a papírt közvetlenül belemártjuk, ecsettel, ronggyal, vattával visszük fel a papírra, a tintát megfolyatjuk vagy ráspricceljük.

Különleges hatást kapunk, ha a por alakú diótintát közvetlenül a nedves papírra szórjuk, illetve akkor is, ha a már befestett papírra konyhai sót szórunk, melynek kristályai kifehérítik a tintát.

Kísérletezzünk bátran különféle papírokon és színerõsséggel. A diótintát nem lehet elrontani! Felhasználhatjuk szalagok, madzagok, textíliák antikolásához is, illetve töményebb oldattal akár írhatunk is.

Használata


1. Keverd össze a diótinta-port langyos vízzel. Egy darab papíron ellenõrizd le, hogy megfelelõ-e a színerõsség.

2. Mártsd bele az ecsetet és vékony rétegben kend be vele a papírt.

3. Ha erõsebb színhatást szeretnél elérni, ismételd meg a folyamatot. Tinával, krétával vagy színpasztával tedd teljessé a hatást.


4. Tea, kávé

A diótinta helyett alternatív megoldásként kipróbálhatjuk az erõs feketeteát vagy kávét. Használjuk fel a diótintához hasonlóan: mártsuk bele a papírt, vagy vigyük fel, szivaccsal, ecsettel. Törekedjünk arra, hogy a festés ne legyen egyenletes, a papír egyes részein maradjon erõsebb a szín. A papírt aztán erõs hajszárítóval pillanatok alatt megszáríthatjuk.

5. Tinta, színpaszta

A bélyegzõtintákat közvetlenül a papíron is használhatjuk, ha a tintapárnával finoman befestjük a papír széleit. Kopottas hatás eléréséhez nagyon finoman a párna teljes felszínével fessük meg a papírt.
A színpaszta (rub-on) bármilyen felszínen használható. Ujjunkkal dörzsöljük meg vele a papír széleit, akár úgy is, hogy közben meggyûrjük azt.


Elrendezés

A kollázs-szerû elrendezéseknél különösen ügyeljünk a színek harmóniájára. Ha a vintage hatás elérésére törekszünk, az oldal minden elemét eszerint válogassuk meg: régies hatású háttereket és kiegészítõ papírokat, harmonikus, ugyanakkor réginek látszó színeket, korban és alapanyagban az összeállításhoz illõ kiegészítõket.

http://scrapbook.fw.hu/

Read more...

A romantika

2009. január 29., csütörtök


jegyében készült el ez az oldal Réka albumába...
Van mit csiszolódnom..de elkezdtem...

***
Ezt a gyönyörű szalvétát még Horvátországba vettem a nyáron,annyira megtetszett,hogy a borsos ára ellenére sem tudtam otthagyni a polcon,amúgy is nagy szalvéta gyűjtögető vagyok,de mióta rátaláltam a scrapbookra,azóta tudom,hogy hová fogom felhasználni a gyűjteményem egy részét.
A kivágást még gyakorolnom kell,vennem kell élesebb szerszámokat is.
A papír rózsaszín szívecskés dombornyomású ,erre ragasztottam rá decoupage ragasztóval a szalvétát,van amelyiket utólag,így rálógott a fehér dombornyomású égetett szélű szívecskémre.
Élőben szebben mutat.
Ne kíméljetek,akarom a kritikákat,hogy tanulhassak...

.

Read more...

Valenti n nap

2009. január 27., kedd

Nemigen szoktuk ünnepelni ezt az új keletű ünnepnapot, a férjem szerint nálunk mindennap Valentin nap van,engem most mégis ez inspirált,hogy elkészítsem életem első képeslapját.
Annyit kell még tanulnom,rengeteget,gondoltam kezdésnek inkább valami light-ossal kéne kezdeni,hát Szotyi igazad volt,ezt nem lehet egy del-el csak úgy kitörölni.
Nagyon jó volt készíteni,már most tudom,hogy nem ez volt az utolsó.
Amit felhasználtam????... az előző poszban leírt készletből vettem a szívcskés dombornyomású piros és fehér papírt,majd a glitteres készletből raktam ki a szívecskéket körbe. A nagyobb szív piros glitter.Az alsó sarokban lévő kis négyzethálós bizé(nem tudom hogy hívják) azt már régóta a kreatív dobozkámban tárolom,néha elteszek bizgenytyűket a szüli- ill. névnapra kapott virágcsokor dekorációjából. A szintén alul található szívecskét pedig egy ajándékkisérő lapocskáról vágtam ki a masnijával együtt,csak én itt a masnijából csak egy darabot használtam fel.
Majd a végén égettem,mert nagyon egyenes volt a széle....és olyan hiányérzetem volt. Így is kicsit...

A belsejében lévő betűket kinyomtattam egy előzőleg letöltött készletből (Alpha-digiscrap.ch)
a másik oldalára pedig egy idézetet nyomtattam ki a tegnap vásárolt készletből egy arany színű papírlapra,és ennek is égettem egy kicsit a szélét.




Read more...

Tervek

2009. január 26., hétfő

Tegnap beszerző körúton voltam a Müllerbe,és vettem egy pár cuccot a hagyományos scrappel tervezett alkotásaimhoz. Még nem tudom,hogy kezdjek hozzá, mivel nem csináltam hasonlót sosem,egyelőre gyűjtögetem az ötleteket.
Mivel nincs hobby bolt a közelünkben,ezért a neten fogok rendelni dolgokat,de ahogy nézegettem a boltokat vagyonokat tudnék elkölteni bennük,ezért most még várok próbálom kifürkészni,hogy mik az alapok,ami nélkül nem lehet oldalt készíteni,mitől scrap a scrap és nemcsak egy sima giccses fényképalbum.

Terveim:
1. Tiszai nyaraló kezdetektől..és a folytatás....
2. Dávid születésétől kezdve egy album
3. Réka születésétől egy album
4. Horvátországi nyaralásunk
5. 2008 as év
6. 2008 karácsonyunk
7. Dávid ovis album,munkáival és rajzival,esetleg beszólásaival...ez végtelenített vagyis ovis koráig.
8. Meglepetés album (esküvőre)

Elkezdtem még decemberben egyet,de nem volt időm folytatni,és el is akadtam egy kicsit,nem akar scrapbookos formája lenni,gondoltam szerzek még kellékeket és akkor folytatom....
Kék hullámpapírt kettéhajtottam és az volt az alapja,a többi kelléket is a Müllerből ill. a Lidl-ből szereztem be (ragasztók,meg szívecskés ragasztószalag) még valamikor novemberben a sok színes papír miatt a gyerekeknek,ők is nagyon szívesen alkotnak velem. A 4d matricákat Dávid matricás albumából szedtem,mivel nagyon szeretei a munkagépeket,ezért főleg markolót és teherautót ragasztottam..
Karácsonykor vettem 3 lukasztót isszintén Müllerből,(de már a teszkóba is van),ezt a csomagosat próbáltam ki éppen,a lepkés és a lóherés nem illet volna....A betűk a Mülleres csomagban voltak a hullámpapírokkal és még egyéb kreatív cuccal együtt...


ez Dávid ajándéka nekünk az oviból ez is helyet kapott a hátulján...



Tegnap pedig ezeket szereztem be:
ezek dombornyomású papírok,olyan gyönyörűségesek,félve fogom őket felhasználni....

ezek meg natur papírok:
eperfából,selyemből,virágokból,banánból és moonrock papírból.


és a glitterek:
(hópehely,meg szívecskék is vannak benne)


Már csak alkotni kéne valamit.

Egy kérdés a hagymányos scrap üzőihez...
Mindenképpen kell valami alap amire ragasztom a lapokat? vagy ha elég vastag a lap ,akkor elég ha arra ragasztom a fénkyépet és a többi dolgot?
Melyik a legpraktikusabb ragasztó?
Inkább azt kérdezem,hogy mik az alapvető kellékek? Vagy hol tudok ennek utána járni?
Gondoltam veszek egy albumot,de olyan drágának tűnt ahhoz képest,hogy milyen kevés az oldal,de mondjuk egy olyan házikót,amit Szotyi is is csinált,el tudnék képzelni esetleg más formából is....

Read more...

Overlay

2009. január 24., szombat


Read more...

In The Play Room


Read more...

Little Dreamer's

2009. január 22., csütörtök


Már Ps-t alkalmazva,hajlítottam amit azért rontottam el,mert nem raktam alá réteget,így nem is hajlításnak néz ki,de az....,réteget kitöltöttem (színátmenettel,a piros nagyon elütött-hehe),át stílusoztam a réteget(a színekből látszik)
útólag tennék még pár réteget alá,de mostmár nem bolygatom ,így marad.
ja és a téma? hát a kincseim alszanak....mi más
csak így egyszerűen....


Little Dreamer
Joanne Bain Design

Read more...

Bóhoc


Ma nem vittem Dávidot oviba,megpróbáltam kihasználni, hasznosan eltölteni az időt,ezt a helyes kis Jancsi bohócot kreáltuk közösen....
Laurie's Scraps Projekt 365 qp

Read more...

Variációk egy témára

2009. január 21., szerda










Read more...

Ps leckék

2009. január 19., hétfő


Tanulgatom a Ps-t.

Read more...

Habos kakaó



crm_lvebgrd_jItis

QP Sea Side 2

Read more...

Összezavarodtam

2009. január 18., vasárnap

Elég sok dolgot letöltöttem az elmúlt napokban,ingyenes készleteket,template-okat meg mindenféle klassz cuccost,próbálkoztam is gyártani belőle oldalakat,a gyors siker reményében a template-okra kattantam rá, de "szolid" angol tudásomnak köszönhetően,nem merem felrakni a külföldi oldalakról leszedett készletekből alkotott műveimet,mert félek,hogy valami "tv" elleneset követek el a designer-el szemben,ha nem utalok az oldalára.,de belinkelni ugye nem feltétlenül tudom,mert arra nincs időm,hogy visszakeressem,hogy honnan töltöttem le. Olyan kérdésem lenne,remélem érthető az aggodalmam,hogy elég,ha csak utalok a készlet címére,ami úgye letöltödik? Vagy feltétlenül értesítenem kell a blog tulaját,hogy felhasználtam a készletet?
Most szeretnék egy fejlécet készíteni,arra viszont,hogy írom rá,hogy nem az én művem,csak "loptam",mert úgye csak a képet adom én úgymond?
Vagy ha ingyenes egy készlet,akkor mindegyj,hogy mire használom fel? elég ha csak megköszönöm(ha úgy alakul).
Két külföldi oldalt belinkeltem már,de legalább 20 at még be kéne a magyar scraperekkről nem is beszélve...

Read more...

Hideg

2009. január 17., szombat


Köszönettel tartozom Szotyinak,aki ajánlott egy-két bejegyzéssel lejjebb, pár nagyon klassz oldalt,tegnap 2-ig nézegettem őket,töltögettem és ma reggel,minimális munkával ezt gyártottam.
Na ez nem az én érdemem,de aki laikusan téved ide,annak elmondhatom,hogy kb. így kell kinéznie egy scrap oldalnak....én csak a képet raktam be a keretbe,kivágtam és behelyeztem. Próbáltam fekete-fehéren is,de nekem így jobban tetszett.
Megpróbáltam a madárka helyére berakni Rékát,de nem véletlen,hogy ezt így készítette el a szerzője,mert ez így mutat jól. Majd csinálok egy Rékásat is hamarosan.
Kicsit kontrasztosak a színek,de épp emiatt nekem kiemeli egy kicsit a Dávidot.

bouille_kissofwhiteprincess

Read more...

Véletlen

2009. január 16., péntek

Csak meg akartam mutatni egy hozzám közel álló személynek az új szerelmemet,hát ez lett belőle:
A kép is véletlen,csak gyorsan kiakartam választani egyet a sok közül,Dávid itt 1 éves .
Nagyon szép ez a készlet,ha jól emlékszem a Digifree-ről szereztem.

AloDezigns CU Black and White

Read more...

Ilyenek voltak,ilyenek lettek

2009. január 14., szerda

Read more...

2008 ősz

Read more...

Scrapblog.com


Még tavaly ősszel elkezdtem próbálkozni a Scrapblog-on.

Read more...

www. digitalscrapbooking.com

2009. január 9., péntek

Regisztráltam az oldalon és kaptam egy welcome kit-et,annyira aranyos,mivel most nagyon benne vagyok gyorsan csináltam egy oldalt,kissé amatőr,és még nem ismerem a Ps-t sem olyan jól,van mit tanulnom,de próbának ez is megteszi.
Csak azt nem értem miért nincs scrapbook formája,valamit hiányolok...

Read more...

Az első próbálkozások

Dáviddal hetente egyszer járunk úszni,most kezdtük ősszel,ezt az új helyet nagyon szereti,ahol az oktató hátán puttonyként működik közre.
Itt éppen a víz alá készül merülni...



A Digifree-ről töltöttem le ezt az ingyenes készletet,a bajnok feliratot pedig még egy régebbi letöltésem során szereztem.
Valahol el kell kezdeni....

WW-BlogGift_Glitzy Alpha
liset@scrap_kit diversion en la playa






Read more...

Szerelmes vagyok

2009. január 3., szombat

Legújabb szerelmem a scrap....annyira tetszenek,hogy nem tudok tőle szabadulni,éjjel-nappal böngészem a magyar scrappelők oldalait,és nem tudom,hogy kezdjek hozzá. Van egy két kezdeményezés és töltöttem már le egy pár ingyenes készletet,de ennyi.
Egyelőre olvasgatok és gyűjtöm az infókat,de nem tudok tovább lépni. Mindkét változata nagyon érdekel.
A PS-t is egy ideje tanulmányozom,és fényképezni is nagyon szeretek,már csak a többit kell megtanulnom.
Ez a blog lesz szárnypróbálgatásaim színhelye,remélem sok szépséges oldalra lesz időm,egyelőre csinálok egy linklistát,ahol már egy pár hónapja be be kukkintok éjszakánként tanulgatni.

Read more...

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP