Címkealbum 2008-ról

2009. február 28., szombat

Mónika ötletétől vezérelve készítettem el a tényleg minire sikerült minialbumomat 2008-ról. Először apának akartam készíteni egy pár oldalas címkealbumot,de annyira belejöttem,hogy végül egy elég vastag oldal sikeredett,nem farzsebbe való. Volt egy A4-es oldalam a gyerekek képeivel,amit a céges buliba vittem mutogatni,mert épp előhívatóba voltak a képeink 2008-ról,így gyorsan Ps-el gyártottam egy egyszerű montázst,ennek az oldalnak használtam fel a kisebb méretű képeit. Linsey chipboard-jából is használtam fel,és az egyik virágocskája is helyet kapott a rózsaszínű lányom mellett.

Gyakorlásnak nagyon jó volt.
Fúrtam,faragtam és ezt gyártottam: (esténként)
Mivel ők a szerelmeim,nem is lehetne más borítója,mint szívecskés,kivágtam egy szétbuherált karácsonyi képeslapból,és körbevartam (kézzel)
Még a dátumot az elejére rá akarom szerkeszteni,és egy kisebb versikét is tervezek belefűzni. (Lesz 30X30 as változata is reményeim szerint)




























Read more...

Megérkezett

2009. február 24., kedd

a Linsey játékában nyert nyereményem....
Nagyon szépen köszönöm
.

Read more...

Special Friends Award

2009. február 23., hétfő


Jucus-tól kaptam az újabb díjat,mely következő szempontok alapján jár blogbarátról blogbarátra:

"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."

Az én kiválasztottaim:
Jucus,Szotyi,Timcsoca,Kisvirág,Linsey,Kata,Csuti,Lonci.


Read more...

Ismét tél

A következő havas oldalt Rainbow téli oldala ihlette.


háttér: Lilydesign.+ Szunyó téli készlet, szívecske-Creative Victorian Designs, jegyzetpapír-Gunhild Storeide

Read more...

Farsang

2009. február 18., szerda

Sikerült végre befejeznem a pár napja elkezdett farsangi oldalamat,és kipróbálhattam a Scrapbook.hu-ról rendelt virágocskáimat a milton kapocccsal. A többi dolgot egyelőre bezsebeltem és várják jobb sorukat a dobozkám mélyén./ Nagyon gyűlnek a cuccaim,már az egész család erre vadászik,csipkére,gombra és egyéb kiegészítőkre...../

***

Kicsit élénkre sikerültek a színek,de úgy éreztem,hogy a farsang is olyan vidám és színes eseménye az évnek,így a színei csak a jókedvet sugározzák.

Még a repesztőlakkomat is használtam,ugyanis nem tetszett a színe az álarcnak miután kinyomtattam,így gyorsan lelakkoztam bordó akrilfestékkel. Mily szerencse,hogy épp a közelünkbe (vagyis a könyvtár közelébe,ahová hetente járunk) nyílt egy Hobby bolt,így a legutobbi ottlétemkor beszereztem egy üvegcsével.

Az alap egy Müllerben vásárolt zöld rózsás dombornyomott papír,amit szaggattam,tépkedtem,reszeltem és festékeztem a végén feketével. folyt köv.




Read more...

Pillangók

2009. február 17., kedd



Ezt a gyönyörű pillangós micsodát itt találtam.
Ha rá kattintasz a képre az elkészítését is megtalálod. Nekem nagyon tetszik ezért bemásoltam ide magamhoz,hogy meglegyen.


Read more...

Még ez is....

2009. február 15., vasárnap


Tudom unalmas vagyok már ezzel a témával,hogy én még csak most keveredtem szorosabb barátságba a scrap-eléssel,de akkor is ez az igazság,és annak ellenére,hogy csak sokatokkal most ismerkedem és a blogom is nagyon kezdetleges formában van jelen a hazai scrap oldalak fantasztikus világában,mégis akkora megtiszteltetés ért Szotyi által,mert ajándékozott nekem egy frankó blog díjat,amire én rettentően büszke vagyok,és nagyon örülök,hogy megismerkedhettem veled/veletek. Nagyon kedvesek vagytok mindannyian,hogy tartjátok bennem a lelkesedést,pedig a kishítűségemből adódóan már többször gondolkodtam a visszavonuláson.....
Ezúttal köszönöm Mindenkinek,aki a Scrap.hu-n hozzászólt a képeimhez és kedvesen biztatott,ezáltal erőt adott a továbblépéshez.
A Linsey nyereményjátékán nyert ajándékomról ne is beszéljünk.

A függőségeim nekem is elsősorban a nagy többség által felsorolt függőségek,mint a:
1. a család és természetesen a gyerekeim,velük lett teljes az életem,nem tudok nekik elég hálás lenni ezért az érzésért.
2. internet,már már betegesen (most vagyok leszokóban,de rosszabb,mint a cigi)
3. kávé,bármilyen formában,capuccino,presszó,mindegyj,csak az ízét érezzem a számban...
4. fotózás,bármikor bármit....mindig készenlétben,és tettre kész. (ezt is tanulom folyamatosan)
és a legvégre hagytam a legújabb függőségemet
5. a scrap-et,biztos ti is így vagytok vele,vagy voltatok,de én már erről is álmodok,éjszaka ha felébredek az jár a fejembe,hogy mit hogyan,hová kéne rendezni,mit kéne rendelni....ahhoz képest nem vagyok egy termékeny scrappelő,de az első pontban szereplő függőségeim,ebben sokszor megakadályoznak,így éjszakai bagolyként is funkcionálok.

Már megint bajban vagyok,mint a díjakkal általában,mert legszívesebben bedobnám egy nagy közös dobozba,mert mindenki munkája szép valamiért és én is szívem szerint odaadnám Mindenkinek,de ha a szabály ezt követeli,akkor megerőltetem magam egy kicsit.....

Én elsősorban visszadobom Szotyinak,aki elsők között bátorított és már sokszor eligazított ebben a változatos és varázslatos világ útvesztőiében,amiben még nehezen igazodok ki,ezuton is köszönöm neki. Nagy csodálója vagyok a blogjának és a kitartásának is,ahogy ezt az egészet kezeli,sokszor merítek tőle erőt,mert ő is két picit terelget.

A másik kedves bloggerina Jucus,aki elsősorban keresztszemes munkáival hódít a piacon,de a scrap-el is szeretne közelebbről megismerkedni,amiben csak támogatni tudom,mert akinek ilyen ügyes keze van,annak a scrap-et sem szabad kihagynia.

A harmadik nálam Timcsoca,akinek a stílusa nagyon magával ragadott, és a kisfiával sem lehet egyszerűen betelni. Munkáiban nem győzők gyönyörködni,mindig felfedezek rajta valami újdonságot,ami tetszik. Az ő blogja számomra rögtön szerelem....

a negyedik Didó, mert egyszerűen imádom az oldalait,annyira letisztult és profik oldalak, ha ottragadok netalán reggelig el tudnám nézegetni . Egyszerűen meseszép.

Az ötödik,kedves barátnőm,-krisztina-,vele már másik szálon is megtaláltuk a közös hangot,kislányaink között pár hét eltérés van,témában így nem szűkölködünk. Egymást bátorítva indultunk el most a scrap csodálatos világában,remélem sokáig barátnők leszünk.

Tudom,hogy sokan megkapták már a díjat,de így kullogva a sor végén tőlem is fogadják sok sok szeretettel.


Read more...

Nyertem!!!

2009. február 14., szombat

El se hiszem!!!!!
Már éppen indultam volna lefeküdni,de valami még visszatartott, el kezdtem nézelődni az oldalakon és akkor fedeztem fel
Linsey
bejegyzését,mely szerint kisorsolta a február 11-én meghirdetett "játék" ajándékait a hozzászólói között és én voltam az egyik szerencsés,aki egy Provo Craft - Etcetera - Órás chipboard szettet
nyert. Még most is ugrálok örömömben.
Köszönöm szépen!!!
Nagy örömet szereztél vele!



Read more...

scrapbook.hu

Elindult a scrapbook.hu
Mindenkinek ajánlani tudom,aki csak egy kicsit is érdeklődik a scrapbokkolás iránt. Még nem jutottam a végére,de már most nagy kedvencem.

Read more...

Minialbum befejezve

2009. február 12., csütörtök

Végül a megadott határidőre elkészült az albumom,ami nem teljes,de egy kezdetnek megteszi,ehhez minden évben fog kapni pár lapot kiegészítőként.
Nagyon örült az ajándékának.
A hiányzó oldalak:
A borító:

és egy másik oldal,ami nekem egyáltalán nem tetszik,de nem volt időm variálni.



Read more...

Minialbum második rész

2009. február 8., vasárnap


Elkészültem még két oldallal,és kiegészítettem a már meglévőt is egy kevéske kiegészítővel.
A kis könyvecskébe beragasztottam az öcsém képét és a középső hugom is rákerült,így nem csinálok külön egy olyan oldalt ahol ők is rajta vannak,hanem ez lesz a gyerekei oldala.
Kiegészítettem egy glitteres kacskaringóval és felül egy "édesapám" címkével.

Ez az unokák oldala,szerencsére találtam olyan képet,ahol mind a négy szerepel együtt rajta.Még alulra fogok ráírni a kis kartonpapírcsíkra valami utalást,hogy ők az unokák,de még nem tudom mit.
felhasznált anyagok:Bringman Pragerkarton-Block
3d matricák
kenderzsineg
filcalapú virág
Heyda-Baby pecsétek


ő pedig a tyúkanyó,már 30 éve erre utal a kis tyúk matrica...

Read more...

Minialbum

2009. február 4., szerda


Apukám 53. születésnapja alkalmából,ami febr. 12-én lesz, szeretnék készíteni egy albumot. Nagyon nem haladok vele,egyszerűen elfogy az ihletem és a hozzávalók sem akaróznak megérkezni. A Müllerbe ismét otthagytam egy kisebb vagyont egy pár kiegészítő megvételével (akrilfesték,bélyegzők,festékek,virágszirom,kenderzsineg,matrica stb) de így sem jön össze,kezdem azt érezni,hogy lehet,hogy nem is nekem való ez a hobby?????
Két napja bíbelődök ezzel az oldallal,mi lesz a többivel...és még olyan hiányérzetem van,valami írás hiányzik talán,vagy mi?? Segítsetek!!!

Read more...

Scrapbookhoz szükséges eszközök

2009. február 2., hétfő


forrás: Flornatura

Találtam egy nagyon jó összefoglalót arról,hogy mit is kell beszereznünk az alap scrapbokozáshoz,egy olyan kezdőnek,mint én nagyon jól jöhet.


A kreatív fotóalbum készítéséről

Az album elkészítése során igen sok kreatív technikát alkalmazhatunk, és számtalan díszítő elemet használhatunk fel.
Kedvenc fotóinkat lapokra, táblákra, vagy albumba ragasztjuk. Díszíthetjük különböző papírokkal, zsinórokkal, kiegészítőkkel, matricákkal, idézetekkel és feliratokkal, apró emlékekkel.

A scrapbook jóval több annál, mint a fotóink dekorálása, albumba rendezése. Ez egy új stílus, amelyet felhasználhatunk üdvözlőkártya, ajándékkísérő cimke, díszcsomagolás, stb. elkészítésében is. A legfontosabb, hogy az alkotásunk ízléses és szép legyen, és persze az sem árt, ha a felragasztott fotók hosszú ideig megőrzik eredeti állapotukat. Ezért fontos a felhasznált alapanyagok minősége és a technika alapvető fogásainak ismerete.


Felhasználható alapanyagok:

Az egész scrapbook technika a színes és mintás háttérpapírokra épül, ezen kívül még nagyon sok egyéb kelléket használhatunk alkotásaink elkészítéséhez.

Albumok, album alapok

Dekorálás nélküli album alapok, amelyet ízlésünknek megfelelően díszíthetünk. Az albumok egy része fix lapokból áll, tehát nem bővíthetőek. Az igazi kreatív albumot mi magunk fűzzük össze, tehát ez egy borítóból és kivehető lapokból áll, amelyet egyenként díszíthetünk, majd tetszés szerinti sorrendbe rendezünk. Fali vagy asztali scrapbookhoz jó megoldás a keretre feszített festővászon, illetve a 2 cm vastagságú kemény polisztirol habtábla.

Papír, háttérpapír, kartonok

A legfontosabb alapanyag, a savmentes albumpapír ok, háttérpapírok, színes kartonok, transzparens (pausz) papírok, decoupage papírok, díszcsomagolók, festett és márványozott papírok, merített papírok, stb. A 3D-s valósághű megjelenést fokozhatjuk különböző strukturált felületű kartonokkal, rusztikus megjelenésű merített papírokkal, bőrpapírokkal, textilekkel és filcekkel.

Matricák

Igen sokféle öntapadós matricát használhatunk, pl. az ívekben kapható fólia és kontúrmatricákat, betűmatricákat, bélyegeket, stb.


Fém kiegészítők

Csőszegecsek, mintás veretek, sarokdíszek, csatok, gombok, ringlik, fémdomborításos technikával készített díszítő elemek. stb.

Ragasztók

A fotók és a papír rétegek rögzítéséhez elsősorban a kétoldalas ragasztókat használjuk, de a stiftes ragasztók is jól használhatóak. A fém kiegészítőket szilikonos ragasztóval, vagy pillanatragasztóval érdemes rögzíteni. A térbeli kiemelésekhez a 3D-s szivacsragasztókat ajánljuk.


Gyöngyök és gombok

A színes üveggyöngyök, műanyag és természetes alapanyagú gyöngyök, dekoratív gombok.


Szalagok és zsinórok

A textil és selyem szalagok segítségével masnikat, a zsinegből kis akasztókat, csomókat, ötletes kiegészítőket készíthetünk.


Szükséges eszközök:

Kevés eszközzel, és sok ötlettel is készíthetünk nagyszerű alkotásokat, bár ez a technika - összetettségéből adódóan - igen csak eszközigényes.


Papírvágók, vágó szerszámok

Ollók, amelyek éle lehet cakkos és mintás. Karos vagy sínes vágók, több lap egyforma, egyenes levágásához. Érdemes egy vágólapot is beszerezni, amely nagyon megkönnyíti a szükséges méretű papírok levágását.

Minta és formalyukasztók

Egyszerű kis szerszámok figurák és díszítő elemek kivágásához, sarkok mintázásához, sorminták lyukasztásához.

Kivágó rendszerek

Hobbi stancgépek, amelyekhez formakivágó kések és domborító adapterek is beszerezhetőek pl. Sizzix, Spellbinders Wizard, stb.


Papír és fémdomborítás eszközei

A domborításhoz sablonokat, illetve különböző fejű domborító szerszámokat kínálunk.

Kreatív bélyegzőtechnika eszközei

Bélyegzőpárnák, bélyegzőtinták, folyékony kréták, gumibélyegzők és stíluslapok, domborító porok, stb.


Tollak, ceruzák

A különböző színű és vastagságú filctollak, zselés tollak, színes ceruzák a szabadkézi rajzolással készített ábrákhoz, motívumokhoz, feliratok elkészítéséhez.

Fali scrapbook tömör hungarocell táblára









Read more...

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP